New kitchen in Advie Place, Mount Florida

 “I am very impressed with Trevor’s attention to detail and the finished product is to a very high standard. I would highly recommend Trevor” Dr Perry

What was asked for:

 

At our initial meeting with Dr Perry we were tasked with creating a contemporary kitchen with a living area that was social, comfy and functional.

 

What we did:

 

We designed a new kitchen that gave additional room for a utility room and a large window to maximise light and give a more open view from the kitchen table.

 

The new design had the kitchen moved to the opposite wall than the original to leave the seating area close to the large window. The original back door was bricked up which gave room to create a utility area and keep noisy white goods out of the main cooking and eating area.

 

We’re really pleased with how this kitchen turned out; it’s bright, airy and contemporary and such a huge difference to how it was before!

Dark ceramic tiles were used to contrast with the simple, light kitchen units. Storage space was maximised with plenty wall cupboards.

 

A simple wooden floor was installed for a low maintenance and hygenic floor covering.

An at height cooker and microwave was integrated into a bank of ceiling to floor kitchen units for a sleek and minimalist look. This unit offers a huge amount of storage area while using minimal floor space. A tall cupboard such as this is a great way to integrate cleaver storage such as pull out, easy reach shelves and deep pot drawers.

We absolutely loved these retro tiles and think they tie the kitchen together perfectly. They’re quite a focal point in the room and add much more interest than a plain tile would have done.

The dining area incorporates a cushioned bench area that’s comfy enough to curl up on with a good cookery book while planning the next cooking session! It’s a lovely social area with it being open to the cooking space and we love how bright it is with all the natural light.

To contrast against the dark wall tiles we suggested under cabinet lighting to give a cosy, warm look and ensure the kitchen area stayed bright. Wooden worktops add to the warmer look whilst also being a practical and long lasting choice. An at height cooker and microwave was integrated into a bank of ceiling to floor kitchen units for a sleek and minimalist look. This unit offers a huge amount of storage area while using minimal floor space. A tall cupboard is a great way to integrate cleaver storage.

What Dr Perry had to say about us:

 

“I am absolutely delighted with the outstanding work Trevor and his team did in my kitchen. From an idea I had, Trevor took it on board and made recommendations to improve the design. He kept me up to date with progress, getting my input for any slight changes or improvements. My kitchen has been transformed into a functional kitchen and a snug dinning area which looks out onto the garden via a decking area that Trevor suggested.

 

While the work was being done, he updated me on progress and always left the area in a very tidy state, cleaning up dust as he went along and protected other areas of the house.

 

I am very impressed with Trevor’s attention to detail and the finished product is to a very high standard. I would highly recommend Trevor as his work while being to a very high standard, is very competitively priced. For any future work I would just go straight to Clober Construction.”

Like what you see? Let us help you too.

Your form message has been successfully sent.

You have entered the following data:

Drop us a quick enquiry

Please correct your input in the following fields:
Error while sending the form. Please try again later.

Note: Fields marked with * are required

Print Print | Sitemap

© Clober Construction Ltd.

52 Prestonfield, Milngavie, Glasgow, G62 7PZ
Tel: 0141 571 9564 Mob: 07958 718 014
Email: info@cloberconstruction.com